Tietoa asemasta

Tämä asema on Davis Vantage Pro 2 sääasema, jossa on säteilysuojan tuuletin (FARS). Tiedot kerätään joka 2.5 sekunti ja sivu päivittyy neljä kertaa minuutissa. Tämä sivu ja tiedot päivittyvät Weather Display ohjelmalla. Asemaan kuuluu tuulimittari, lämpömittari, sademittari, ilmapuntari sekä kosteusmittari jotka on asennettu parhaasen mahdolliseen paikkaan.

Lämpötila/kosteus-anturi on asennettu mastoon 1.6 metrin korkeudelle, 70 metriä meren pinnasta sekä suunnattu etelään. Anturi sijaitsee kohtuullisen avoimella paikalla. Tuulimittari sijaitsee autotallin katolla kolmen ja puolen metrin tangon nokassa, noin kahdeksan metrin korkeudessa. Ympärillä olevat puut ja rakennukset haittaavat hieman tuulilukemia.

Sademittariin on asennettu itsetehty lämmitin, joka kytkeytyy päälle/pois termostaattiohjatusti ulko- ja sadekeräimen lämpötilan mukaan.

Weather Display-ohjelmaa ajetaan HP Compaq Presario CQ57 kannettavalla, jossa on Windows 10 käyttöjärjestelmä. Läppärissä on AMDŽ E-300 prosessori/1.3GHz ja 4 GB muistia. Sähkön syöttö on varmistettu 700 VA:n UPS järjestelmällä.

UV- ja auringonsäteily (insolaatio) mitataan erillisillä 1-wire antureilla, jotka on yhdistetty HA7Net hubiin - Ethernet pohjainen 1-Wire adapteri. Auringon säteilyarvot haetaan thermd ohjelmalla (perl sovellus - Daniel Klein), talletetaan MySql etätietokantaan ja näytetään webissä. UV arvot kerätään owhttpd ohjelmalla ja muokataan perl-sovelluksella php-muotoon.

Aurinkoantureiden kytkentä aiheutti pientä päänvaivaa, RJ45-liittimet saavat helposti kosteutta ja aiheuttavat 1-wire väylän oikosulun. Nyt anturit on asennettu IP65 tason vesitiiviiseen koteloon ja läpiviennit on tiivistetty liimalla ja nestemäisellä teipillä. RJ45 liittimen läpivienti on toteutettu Amphenolin teollisuus ethernet IP67 pikaliittimellä.

ISS anturin asennus FARS Sadekeräimen lämmitin Lämmityksen ohjaus ISS anturi Tuulimittari Auringon teho ja UV anturit - ei toimi HA7Net 1-wire ethernet sovitin IP65 kotelo ja IP67 RJ45 pikaliitin Teollisuus ethernet IP67 pikaliitin UV ja auringon teho anturit kotelon kannessa Kannen läpiviennit

Tietoa Kirkkonummesta

Kirkkonummi, Wikipedia

Tietoa sivusta

Sivun ulkosasun on suunnitellut ja toteuttanut CarterLake.org apunaan PHP-koodauksessa Saratoga-Weather.org.
Erikoiskiitos menee Kevin Reedille, TNET Weather, hänen työstään alkuperäiseen Carterlake templateen, sekä hänen avustaan PHP-koodauksessa.
Erikoiskiitos Mike Challikselle, Long Beach WA, hänen tuuliruusu-generaattorille, tyylin vaihtajalle sekä CSS-tyyleille tällä sivulla.
Erikoiskiitos menee Ken Truelle, Saratoga-Weather.org, AJAX-näytöstä sekä muista pienistä PHP-palikoista tälle sivulle.
Pilvirajagrafiikan on tehnyt Bashewa Weather.
Kiitokset Henkalle Norjan meteorologian laitoksen sääennuste ja MeteoAlarm PHP-palikoista.

Kiitos Henkalle, Sääasema Halikko apunaan Lokke, Teutari.net, Suomen kielen käännöksestä.

Alkuperäisen ulkoasun on suunnitellut Designs by Haran.

Tämä sivu läpäisee XHTML 1.0. Testaa sivua XHTML ja CSS.

Tämä sääasema on listattu seuraavilla sivustoilla käyttäen apuna:

Weather Underground PWS IETELSUO12
Weather Underground
NWN
Nordic Weather Network
CWOP
Citizen Weather Observer Program
Windows 10
Davis VP2
WD WD Live EDS HA7Net owhttp UnderTheWeather
undertheweather