TURUN YLIOPISTON AEROBIOLOGIAN YKSIKÖN SIITEPÖLYTIEDOTE

?

Tilanne

17.8.2018

Heinien kukinta jatkuu koko maassa. Pujon kukinta jatkuu koko sen levinneisyysalueella maan eteläosista Etelä-Lappiin.

Heinien siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin koko maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta, missä määrät ovat vähäisiä. Pujon siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan eteläosissa ja ovat vähäisiä muualla maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Cladosporium-homesienen itiömäärät ilmassa ovat runsaita maan eteläosissa ja vähäisiä muualla maassa. Alternaria-homesienen itiömäärät ovat kohtalaisia maan eteläosissa.

Heinäallergikot voivat saada oireita koko maassa ja pujoallergikot maan eteläosista Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella. Homeallergikot voivat saada oireita maan eteläosissa.

Ennuste

18. - 22.8.2018

Heinien kukinta heikentyy koko maassa. Pujon kukinta heikentyy sen levinneisyysalueella maan eteläosista Etelä-Lappiin.

Heinien siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan vähäisistä kohtalaisiin koko maassa Lappia lukuun ottamatta, missä määrät ovat vähäisiä. Pujon siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan vähäisistä kohtalaisiin koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Etelä-Lapissa määrien odotetaan pysyvän vähäisinä. Cladosporium- ja Alternaria- homesienten itiömäärien odotetaan vaihtelevan kohtalaisista runsaisiin maan eteläosissa ja vähäisistä kohtalaisiin muualla maassa.


TilanneEnnuste


Siitepölytiedotteen toimittaa Turun Yliopisto