Suosituimmat sääpalvelut Suomessa ja maailmalla

Suomalaiset puhuvat päivittäin säästä. Minkälaista säätä on tulossa ja mikä säätila olisi se kaikkein mieluisin? Sääennusteita kuulee päivittäin sekä televisiosta että radiosta ja tietenkin verkosta. Internet on pullollaan erilaisia sekä suomalaisia että ulkomaisia sääpalveluita, joten tutustutaanpa asiaan alla hieman tarkemmin.

Tunnetut suomalaiset sääpalvelut löytyvät verkosta

  • Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitos, eli Meteorologiska institutet on jokaisen suomalaisen tuntema Liikenne- ja viestintäministeriön alainen, sääpalveluita tuottava tutkimuslaitos. Ilmatieteen laitoksen sivusto on helppokäyttöinen ja selkeä. Paikallissää, jota useimmat suomalaiset ensimmäiseksi hakevat, löytyy heti Ilmatieteen laitoksen pääsivulta. Paikallissää kertoo ajankohtaisen ja tulevan sääennusteen 17 000 paikkaan Suomessa, joten kysymyksessä on todella kattava sääpalvelu.

Ilmatieteen laitoksen sivustolta löytyvät esimerkiksi satelliittikuvat ja sadetutka sääennusteiden laatimiseen. Erilaisia tutka- ja satelliittikuvia löytyy sekä kaikista pohjoismaista että tietenkin myös Suomesta. Harvinainen, mutta etenkin kesäisin monille tärkeä siitepölytiedote kuuluu luonnollisesti Ilmatieteen laitoksen tarjoamiin vakituisiin sääpalveluihin. Sääharrastajia varten on kehitetty RainMan-säätutkasovellus, jonka tehtävänä on näyttää katsojalle päivittäinen, reaaliaikainen sade- ja ukkostilanne. Kysymyksessä on erittäin tarkka ja luotettava säätutkasovellus, johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

  • Foreca

Foreca on yksityinen, suomalainen sääpalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Moskovassa ja Tukholmassa. Suomessa Forecan laatimia sääennusteita voi kuunnella kaupallisilla tv- ja radiokanavilla, kuten Radio Novalla ja MTV3-uutisten yhteydessä. Foreca kutsuu itseään ”täyden palvelun säätaloksi eikä suinkaan syyttä”. Foreca-sääpalvelun pääsivulta voi nähdä sekä viiden vuorokauden sääennusteen että 10–15 vuorokauden sääennusteet. Sivustolta löytyvät myös sekä veneilysää salamatutkineen että Omasää-palvelu, joka on todella helppokäyttöinen. Tutustu palveluun lisää foreca.fi -sivustolla.

Suosittuja sääpalveluita löytyy kaikkialta maailmasta

  • World Weather Information Service

World Weather Information Service -palvelu tarjoaa sääennusteita ja säähavaintoja ympäri maailman. Yritys saa ajankohtaiset tiedot tunnetuilta sääpalveluyrityksiltä. Yrityksen kotisivuilta löytyvät sekä viiden vuorokauden sääennuste että kuluvan vuoden arvioitu lämpötila sademäärineen.

  • Weather.org

Weather.org tarjoaa maailmanlaajuisia sääennusteita paikkakunnittain, jonka lisäksi sivustolta voi tarkistaa menneiden päivien säätiedot aina vuoteen 1945 asti. Sivusto tarjoaa tarkkojen, perinteisten ennusteiden lisäksi tiedot tulevista tornadoista, trooppisista myrskyistä, maanjäristyksistä ja tsunameista.